آموزش ساخت آینه تیفانی گلاس

آینه‌های تیفانی گلاس بسیار زیبا و کاربردی هستند و به نسبت یک آینه تخت و ساده جلوه و زیبایی منحصربه‌فردی دارند. در این آموزش گام به کام تلاش می‌کنم اصول و جزئیات لازم برای ساخت یک آینه تیفانی گلاس تخت و مسطح را به شما آموزش دهم. لطفاً پس از مطالعه، سؤال و نظرات خود را با من به اشتراک بگذارید.

آموزش آینه تیفانی گلاس
کل زمان موردنیاز: 10 ساعت
هزینه کل: 150 هزار تومان

ابزارهای مورد نیاز:

الماس شیشه‌بری
هویه
مفتول مسی
گونیا شیشه‌بری
ساب شیشه
قاب مونتاژ
قلم‌مو

مصالح مورد نیاز:

کاپرفویل
لحیم
اسید لحیم
پتینه
نوارچسب کاغذی
قلم، کاغذ و کاربن
آینه
نفت
زنجیر

مراحل ساخت آینه تیفانی گلاس

برای ساخت آینه تیفانی گلاس ابزار و مصالح شما بایستی مشخصات زیر را داشته باشند.

  • الماس شیشه‌بری مناسب برای آینه 3 میل
  • هویه 100 وات ترجیحاً با نوک پخ و زاویه 45 درجه
  • مفتول مسی با قطر 1 تا 2 میلیمتر
  • کاپرفویل با تاریخ تولید حداکثر 18 ماه قبل
  • لحیم با نسبت آلیاژ قلع 63% و سرب 37%
  • اسید لحیم ویژه تیفانی گلاس
  • پتینه ویژه قلع
21232323
مرحله 2: رسم الگو روی کاغذ

برای طراحی یک الگو مناسب در کنار استفاده از ابزارهای رسم هندسی و قلم و کاغذ می‌توانید از نرم‌افزارهای برداری زیر نیز استفاده کنید.

رسم طرح ساخت آینه تیفانی گلاس
مرحله 3: انتقال طرح به روی آینه

در ساخت حجم‌های شیشه‌ای شفاف می‌توانیم طرح را پشت شیشه قرار داده و الماس را در مسیر طرح بر روی شیشه حرکت دهیم. اما برای برش آینه یا شیشه‌های مات بایستی طرح را به روی شیشه منتقل کنیم. برای این کار می‌توانید از کاغذ کاربن استفاده کنید. راه دیگر انتقال طرح برش الگو به اجزاء و خانه‌های تشکیل‌دهنده آن و چسباندن آنها به روی شیشه و یا آینه هست.

انتقال طرح روی آینه
مرحله 4: آینه

بهترین ضخامت برای تیفانی گلاس، آینه و شیشه با ضخامت ۳ میلیمتر است.

کنسیو شدن طرح روی آینه
مرحله 5: برش آینه (خطوط مستقیم)

برای برش مستقیم شیشه و آینه می‌توانید از گونیای شیشه‌بری و یا خط‌کش استفاده کنید، هرچند با کمی تمرین، برش آزاد و بدون راهنما نیز ممکن است.

بهتر است قبل از شروع برش، قطعات طرح روی آینه و شیشه را به کمک ماژیک سی‌دی شماره‌گذاری کنید. این کار در طرح‌های پیچیده باعث می‌شود شما با یک پازل پیچیده و گاهی خیلی مشکل مواجه نشوید.

04_شماره_گذاری_قطعات_طرح
مرحله 6: برش آینه (خطوط منحنی)

دقت داشته باشید که برای محافظت از نیش الماس وجود یک لوبریکانت همواره الزامی است. نفت سفید بهترین روان‌کننده و محافظ نیش الماس شیشه‌بری هست. اگر دسترسی به نفت ندارید می‌توانید از روغن چرخ‌خیاطی، روغن خوراکی و یا روغن‌سوخته استفاده کنید. تنها تفاوت روغن با نفت تمیزکردن مشکل‌تر آن است.

الماس‌های شیشه‌بری انواع مختلفی دارند اما همه آنها یا مخزن نفت داشته یا فاقد آن هستند. به نظر من بایستی با هر دو به شکل زیر کار کنید.

  • مخزن را خشک و بدون نفت رها کنید.
  • کف یک لیوان یا بطری پلاستیکی را ابری آغشته به نفت قرار دهید و در زمان‌هایی که با الماس کاری ندارید با گذاشتن آن در بطری اجازه دهید نیش با نفت در تماس دائم باشد.
  • از یک قلم‌مو برای مرطوب کردن سطح شیشه استفاده کنید! کافی است قلم‌مو را به ابری ته بطری بزنید و مسیر برش را آغشته به نفت کنید
  • پس از مرطوب کردن سطح شیشه و یا آینه از الماس استفاده کنید.
ساخت آینه تیفانی گلاس
مرحله 7: جداکردن قطعات برش خورده

در این مرحله بایستی قطعات برش خورده را از هم جدا کنید. این کار به کمک انبر پلاستیکی با حداقل خطا و بهترین کیفیت ممکن میسر می‌شود.

انبرهای پلاستیکی صرفاً برای آینه و شیشه تا ضخامت 3 میلیمتر طراحی شده‌اند. استفاده برعکس از این انبرهای باعث شکسته شدن لولا و یا فک انبر می‌شود! این موضوع در کار با شیشه‌های رنگی گران‌قیمت حائز اهمیت است.

انبر فلزی را اگر برعکس استفاده کنید باعث خرد شدن و متلاشی شدن شیشه می‌شود همچنین خط انقطاع شیشه در انبرهای پلاستیکی به‌مراتب صاف‌تر از انبرهای فلزی است.

06_جدا کردن_قطعات_آینه_بریده_شده
مرحله 8: سابیدن لبه‌های آینه

لبه‌های آینه و شیشه پس از برش و جداسازی تیز و قوس‌دار هستند. برای پرهیز از پاره شدن کاپرفویل و همچنین چسبندگی حداکثر کاپرفویل به قطعات، بایستی لبه‌های شیشه و آینه را بسابیم. دقت داشته باشید این کار می‌بایست در مجاورت آب انجام شود تا شیشه لب‌پر نشود. شما می‌توانید از ابزارهای زیر برای ساییدن لبه شیشه و آینه استفاده کنید.

  • ساب برقی (بسته به هد دستگاه مناسب برای هر نوع شکل و کاری حتی سوراخ کردن شیشه)
  • ساب قلمی (مناسب برای گوشه‌های اضلاع و شکل‌های غیر هندسی)
  • ساب پدی (مناسب برای اضلاع و برش‌های مستقیم)
07_ساب_لبه_آینه
مرحله 9: تنظیف و مونتاژ قطعات

قبل از چسباندن کاپرفویل حتماً بایستی تمام قطعات شیشه و آینه با ابری و مایع ظرف‌شویی کاملاً تنظیف شوند. این مرحله بسیار مهمی بوده و حذف آن از پروسه کار غیرممکن است. تمام قطعات را بشویید تا هیچ‌گونه لکی از نفت، اثر انگشت، گردوغبار، خاکۀ سایش و آلودگی بر روی کار باقی نماند.

چسب کاپرفویل همچون دیگر انواع چسب بر روی سطوح کثیف و آلوده استحکام مناسبی نخواهد داشت.

برای اینکه در انتها، کار با ابعاد طراحی و الگوی اولیه یکسان باشد بایستی قطعات به طرز صحیحی در کنار هم قرار گیرند. چیدمان و یا زاویه اشتباه باعث می‌شود آینه شما دفرمه به نظر بیاید و یا اینکه در قاب یا محل خود به طرز صحیحی جا نگیرد.

باتوجه‌به مسطح بودن الگوی کار و داشتن زوایای 90 درجه می‌توانیم از یک سطح تخت و دو قطعه چوب مستطیلی شکل به‌عنوان راهنما در ساخت قاب مونتاژ استفاده کنیم.

08_مونتاژ_ابتدایی
مرحله 10: انتخاب کاپرفویل مناسب

برای آینه 3 میل بایستی حداقل از کاپرفویل 5 میلیمتری استفاده کنیم. 3 میلیمتر از عرض کاپرفویل بر روی ضخامت آینه قرار گرفته و پشت و روی آینه نیز هرکدام به عرض 1 میلیمتر فویل خواهد چسبید.

استفاده از کاپرفویل کم‌عرض‌تر باعث سست‌شدن کار خواهد شد، اما می‌توانید از کاپرفویل‌های عریض‌تر مثلاً 10 میلیمتری نیز به‌صورت دکوراتیو استفاده کنید. کافی است به کمک قیچی طرح‌دار کاپرفویل را از طول به طرح و فرم دلخواه خودتان برش بزنید. قیچی‌های دکوراتیو متنوعی در بازار وجود دارد اما قیچی‌هایی با تیغه فلزی ثابت و غیر قابل تعویض به‌مراتب از تیغه پلاستیکی متغیر بهتر هستند.

09_استفاده_از_کاپرفویل_پشت_مشکی_وتروزا
مرحله 11: فویلینگ و چسباندن کاپرفویل

ضخامت آینه 3 میل را بایستی دقیقاً وسط کاپرفویل 5 میلیمتر قرار دهید به شکلی که بر پشت و روی آینه، 1 میلیمتر کاپرفویل بنشیند. سعی کنید چسب کاپرفویل با انگشت شما تماس نداشته باشد تا قدرت چسبندگی آن کم نشود. برای بریدن انتهای کاپرفویل از قیچی سر نخ زن استفاده کنید.

برای چسباندن کاپرفویل می‌توانید از دیسک فویلر وتروزا استفاده کنید. این ابزار مثل پایه نوارچسب عمل می‌کند، می‌توانید آن را بین دو کتاب مهار کرده یا آن را به یک پایه پیچ کنید با این کار نه‌تنها کاغذ کاپرفویل اتوماتیک جدا می‌شود بلکه هر دو دست شما آزاد بوده نیازی به گرفتن فویل ندارید و می‌توانید با دو دست آینه و شیشه را مهار کرده و دقیقاً آنها را وسط کاپرفویل قرار دهید.

نکته حائز اهمیت در مورد آینه:

قسمت جیوه‌ای آینه در برخورد با فلاکس ممکن است واکنش نشان داده و اکسید شود. بهتر است لبه پشتی آینه را قبل از فویلینگ به کمک کیلر محافظت کنیم. کیلر مانع نشت اسید لحیم و رطوبت هوا به زیر آینه شده، جیوه آینه را در گذر زمان از زنگار و اکسیداسون محافظت می‌کند.

 

10_چسباندن_کاپرفویل_وتروزا
مرحله 12: محکم کردن کاپرفویل

قبل از لحیم‌کاری باید تلاش کنیم تا کاپرفویل کاملاً محکم به آینه چسبیده باشد؛ برای این کار به کمک طول بدنه قلم‌مو (پلاستیکی یا چوبی) چندین بار، بر روی کاپرفویل‌ها می‌کشیم. این کار بایستی هم بر روی طرفین آینه و هم بر روی ضخامت آن انجام شود. در نهایت نبایستی بتوانید کاپرفویل چسبیده شده را به طور کامل و سالم از آینه جدا کنید. این راهی برای تست تازگی و کیفیت چسب کاپرفویل هم هست.

11_سفت_کردن_کاپرفویل_های_چسبانده_شده
مرحله 13: مونتاژ قطعات فویل شده

پس از چسباندن و سفت کردن کاپرفویل، قطعات فویلینگ شده را مجدداً در قاب مونتاژ کنار هم می‌چینیم.

12_مونتاژ_مجدد_آینه_پس_از_چسباندن_کاپرفویل
مرحله 14: تثبیت قطعات در کنار هم

به کمک نوارچسب کاغذی قطعات را تنگ و چفت در کنار هم ثابت و مستحکم کنید. بهتر است یک‌بار نوارچسب را به سطح میز کارتان بچسبانید و آن را بلند کنید تا قدرت چسب آن کمی ضعیف شود این کار باعث می‌شود در مرحله بعد راحت‌تر آن را از سطح کارتان بردارید.

13_فیکس_کردن_قطعات_آینه
مرحله 15: انتخاب لحیم و اسید لحیم مناسب

برای لحیم‌کاری بهتر است از لحیم اکسترودی، فلاکس اسیدی و قلم‌موی نوک‌تیز و فاقد قسمت فلزی در نوک استفاده کنید.

14_مصالح_لازم_برای_لحیم_کاری_تیفانی_گلاس
مرحله 16: استفاده از اسید لحیم

به کمک قلم‌مو و بر روی هر خط برش حداقل دو نقطه را آغشته به اسید لحیم کرده و همان نقاط را خال‌جوش لحیم می‌زنیم. این کار باعث می‌شود قطعات در کنار هم موقتاً چفت شده و بتوانیم نوارچسب‌ها را جدا کنیم.

ساخت آینه تیفانی گلاس
مرحله 17: خال‌جوش زدن

لحیم را به نوک هویه زده و سپس نوک هویه را دقیقا به نقاط مرطوب از اسید لحیم نزدیک کنید.

16_خال_جوش_زدن_قطعات
مرحله 18: جدا کردن نوارچسب‌ها

حالا می‌توانید به‌آهستگی و با دقت نوارچسب‌ها را جدا کنید.

17_لحیم_کاری_ابتدایی_کاپرفویل_ها
مرحله 19: اتمام لحیم‌کاری روی کار
پس از جداکردن نوارچسب‌ها حالا می‌توانید کل مسیر کاپرفویل‌ها را آغشته به اسید لحیم کنید و سپس لحیم‌کاری سطح رویی کار را تمام کنید.
18_اتمام لحیم_کاری _روی_کار
مرحله 20: لحیم‌کاری پشت کار

با اتمام لحیم‌کاری سطح رویی نوبت به پشت آینه می‌رسد. آینه را برگردانید و طبق مرحله 19 به کمک لحیم، اسید لحیم و هویه لحیم‌کاری سطح پشتی کار را نیز به انجام برسانید.

19_لحیم_کاری_پشت_کار
مرحله 21: لحیم‌کاری قاب و دور آینه

پس از اتمام لحیم‌کاری پشت و روی آینه، قاب و اضلاع جانبی کار را لحیم می‌کنیم.

20_لحیم_کاری_قاب_و_دور_آینه
مرحله 22: مشاهده و کنترل روی کار

لحیم سطح رویی و قاب آینه را کنترل و بازدید نهایی می‌کنیم.

21_نمای_لحیم_کاری_روی-کار
مرحله 23: مشاهده و کنترل پشت کار

لحیم سطح پشتی آینه را کنترل و بازدید نهایی می‌کنیم.

ساخت آینه تیفانی گلاس
مرحله 24: لحیم کردن گوشواره‌ها

برای آویزان کردن آینه از دیوار و یا زنجیر کردن آن، دو حله به پشت و یا ضلع بالایی کار لحیم می‌کنیم.

حلقه‌های را یا به‌صورت آماده از قاب‌سازی تهیه کنید و یا با تاباندن یک مفتول به دور خودکار یا ماژیک یک حلقه می‌سازیم. جنس مفتول بایستی آهن، مس و یا برنج بدون لاک و لعاب باشد.

23_لحیم_کردن_گوشواره_و_آویزها
مرحله 25: نصب زنجیر آویز

در این مرحله می‌توانیم با نصب زنجیر به گوشواره‌ها آینه را تزیین کنیم.

24_نصب_زنجیر
مرحله 26: پتینه کاری

پتینه‌های متفاوتی برای اجرای روی لحیم توسط وتروزا ارائه می‌شود اما متداول‌ترین آنها برای تیفانی گلاس، پتینه رزگلد و هایپربلک است. آموزش هر دو این پتینه‌ها را در بخش محصولات و آموزش‌های مرتبط با آنها می‌توانید مطالعه بفرمایید. می‌توانید در زیر فهرست‌وار اجرای پتینه هایپربلک روی قلع را مطالعه بفرمایید.

  1. شستشوی کار با ابری و مایع ظرف‌شویی
  2. خشک‌کردن کار به کمک حوله تمیز
  3. سابیدن قلع به کمک برگ سمباده و با سیم ظرف‌شویی خشک و تمیز
  4. پاک‌کردن سطح لحیم به کمک حوله تمیز
  5. اجرای پتینه رزگلد به کمک قطعات کوچک گاز استریل
  6. خشک‌کردن کار به کمک حوله تمیز
  7. اعمال پتینه هایپربلک به کمک قلم‌مو
  8. خشک شدن پتینه هایپربلک در مجاورت هوا (هوا خشک)
  9. محافظت از سطح پتینه شده به کمک کیلر ماشینی براق/مات
25_پتینه_کاری
مرحله 27: اتمام کار

آینه تیفانی گلاس شما آماده هست!

آموزش آینه تیفانی گلاس

عکاسی این آموزش توسط سرکار خانم نیلوفر هادی‌پور انجام شده است، می‌توانید از پیج اینستاگرام niltous.co برای دیدن دیگر نمونه‌کارهای ایشان بازدید کنید.

advanced divider
لطفاً به این پست امتیاز دهید
5/5

12 در مورد “آموزش ساخت آینه تیفانی گلاس”

    1. سید بابک موسوی

      فروش مجدد پتینه طلایی موکول است به زمان تولید و عرضه کاپرفویل طلایی که متأسفانه در شرایط فعلی میسر نیست. از مطالب و آموزش‌های درج شده در توضیحات اقلام فروشگاه غافل نشوید.
      پیروز و مؤید باشید.

  1. سيده مريم هاشمى

    واى دمتون گرم آقاى موسوى چقد عالى و فوق العاده توضيح داديد همه جزييات واضح و عالى دستتون درد نكنه

  2. سيده مريم هاشمى

    واى دمتون گرم آقاى موسوى چقد عالى و فوق العاده توضيح داديد همه جزييات واضح و عالى دستتون درد نكنه معركه بود

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اسکرول به بالا
Hands Casting with Glass
ثبت نام

کستینگ شیشه اثر نگین نوابی​

ورود

به وتروزا خوش آمدید

وتروزا تلاش می‌کند که وب‌سایت اهالی شیشه باشد.

وب‌سایت نوپا است؛ اگر در ثبت‌نام و یا ورود مشکل دارید؛ لطفاً از طریق واتساپ اطلاع دهید.